Condor е must-watch шпионски трилър сериал

Condor – звучи невероятно, че сериал с такова име може да бъде невероятен.

Американският тв трилър Condor е базиран на шпионския роман „Шестте дни на Кондора“ на Джеймс Грейди. Не, че това изобщо има някакво значение, защото в една въображаема must-watch класация на политическите трилър сериали навярно ще заеме първо място.

Всички сме се нагледали и начели на статии и дописки, които усърдно ни убеждават как дадена продукция (дори филмова) е уникална и неповторима. Често без покритие. Е, с Condor няма да сгрешите – това е правилният избор.

Ако трябва да перифразираме заглавието на романа, „Десетте епизода на Audience“, телевизията, която излъчва сериала, със сигурност ще приковат вниманието дори на най-големите критици. И за да не изглежда така сякаш само го хвалим – има нещо дразнещо през цялото време, дали звука, дали монтажа, дали бюджетът за заснемане не е стигнал, дали някои актьори очевидно не се справят… Не става ясно, но проблем има. Той обаче е далеч от това да те спре да гледаш епизод след епизод.

И накратко за сюжета. ЦРУ аналитик разработва програма за ранно противодействие на бъдещи терористични атаки и престъпления. Да, така написано все едно копира Person of Interest или други скорошни шпионски сериали. Но повярвайте Condor e различен. И с напредването на епизодите го доказва.

Condor не се страхува да убие важен герой. Condor е непредсказуем в развитието на сюжета. Condor не се обезличава, защото знае как да слага финал. Финал на финала, но и вратичка за втори сезон. През юли т.г. Condor беше подновен за втори сезон. Твой ред е да го започнеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 13 =